Yllättävän harva tuntee Sinahmin. Sinahmi on laskettu laaja järvi, josta on kehittynyt hyvin rehevä suokokonaisuus Venesjärven eteläpuolella, kylän ja valtatie 23:n välisellä alueella. Sinahminjärven pintaa laskettin yli 3 metriä 1870-1880 -luvuilla, jotta saatiin lisää karjalle rehua (heinää) tuottavaa alaa. Ennen veden laskua järvi oli kooltaan Venesjärven luokkaa. Alueella on runsas linnusto kahlaajinen ja suuria petolintujakin tavataan useita.

Kettukoppi on vanha taukotupa Sinahmin pohjoisreunalla. Kopin tarinan voit lukea kopilla olevasta vieraskirjasta. Kopille johtaa n. 1,7km pitkä reitti Venesjärventieltä. Tienviitassa Venesjärventiellä lukee Hangaslahti. Alun reilu kilometri on hyväkuntoista hiekkatietä, loppuosa pienempää metsätietä/-polkua. Kopin näkee kunnolla vasta aivan muutaman metrin päästä, sen verran hyvin puiden suojassa se on. Ihan viimeiset metrit ovat hieman hankalampaa kivikkoista polkua ylämäkeen. Runsaiden sateiden jälkeen loppuosalla voi olla kostea kohta.

Kettukopilta aukeaa näköala yli Sinahmin laajan suo-/luhta-alueen.

Reitille voi lähteä myös Meggalan pihasta (os. Venesjärventie 1005), jolloin edestakaiseksi matkaksi tulee n. 4km. Meggalan pihaan on myös helpompi pysäköidä kuin varsinaisen Hangaslahden tien alkuun.

Reitti Trailmap-palvelussa.

Reitin GPX-tiedosto